Mijn favorieten

Sloopmeters

Bent u van plan om nu of in de toekomst opstallen te slopen? Bij de sloop van (voormalige) agrarische gebouwen kunnen sloopmeters vrijkomen. Dat kan betekenen dat deze gesloopte meters een nieuw bouwrecht kan opleveren. Soms op dezelfde locatie, maar vaak ook op een andere locatie binnen of buiten uw gemeente. Het inzetten van deze sloopmeters kan via de zogenaamde 'ruimte-voor-ruimte regeling'. 

Het doel van de regeling is het stimuleren van het slopen van verouderde stallen om verrommeling van het buitengebied te voorkomen. Heeft u (voormalige) agrarische bebouwing in uw bezit? Dan kan deze regeling interessant voor u zijn. U kunt ze zelf inzetten voor bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe woning of bedrijfspand. Soms is het aantrekkelijk om de sloopmeters te verkopen, zodat een ander een nieuwe ontwikkeling kan realiseren. 

Vanwege de specifieke regelgeving en de grote verschillen tussen de gemeentes is het verstandig om een expert in te schakelen. Zo weet u zeker dat u het maximale resultaat heeft en er geen vervelende verrassingen achteraf komen. Om goed te kunnen beoordelen wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn komen we graag bij u langs. We horen graag van u!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring